Linkblog

Mobilcom tesztek

Mobiltelefonokat tesztelek. Híreket mondok. amit csak akartok.

OPRENDSZEREK—IOS 4.2

2011.02.07. 19:04 :: peter1994

 

 

 

 

 

Bevezetés

Az iOS rendszert az Apple gyártja az iPhone, iPod, iPad eszközeire. Ettől nagyban meg is különböztethetjük az androidtól, ugyanis, (ahogy azt már megírtuk) az egy nyílt forráskódú operációs rendszer, és így nem saját kütyüire gyártja a rendszert. Én tulajdonosa vagyok egy iPhone-nak, így könnyen jellemezni tudom.

 

 

1.Kinézet

 

ioscsuszka Az iOS-en, ami legelőszőr szembetűnik, az hogy a feloldást egy csúszkával érhetjük el (gomb hiányában), majd ez után a főképernyőn találjuk magunkat, ami szépen elrendezett ikonokkal van tele. A hátteret –a 4.0-s szoftvertől kezdődően- változtathatjuk mindkét esetben. Ez számomra nagy örömet szerzett, ugyanis a testreszabhatóság legalább kis szikráját fellelhetjük az eszközökben. Hát igen, nem véletlenül utalgatok gúnyosan a testreszabhatóságra, a gyártó nagyon az „én jobban tudom” szisztémát alkalmazza, így tényleg örömként hat, ha bármit is megváltoztathatunk. Na de nagyon eltértem az alcímtől, a(z) –esetemben- telefon nagyon stílusos „kívül és belül” is. Az ikonok most már felcserélhetők is, vagy akár mappákba rendezhetőek. A homescreen alján egy sort találhatunk, ahová kedvenc alkalmazásainkat, programjainkat rakhatjuk. Ez a főképernyő minden oldalán megtalálható. Egyébként a rendszeren nagyon könnyű kiigazodni kortól függetlenül.

iphone_fomenu

 

2.Sebesség

A sebességgel nem is nagyon foglalkoznék, mivel az oprendszer a gyártó saját eszközeire van optimalizálva, így sebességük kifogástalan. Az alkalmazások is gyorsan, és akadás mentesen futnak rajta. Fagyást a háromhavi használat alatt mindössze kétszer tapasztaltam. Akkor kellemetlenül a hívás fogadás közben fagyott le a telefon.

 

3.Használhatóság

Szerintem nagyon jól használható a rendszer, egyedüli hátránya az eszközök ára, és mivel csak saját készülékeire támogatja az Apple, így pénz hiányában nélkülöznünk kell. A kezelhetőség nagyon jó, a multitouch tökéletes. Minden első érintésre működik, görgetésnél nem lép be oda ahova nem kéne, magyarul pontos. A kezelőfelület letisztult, könnyen átlátható, talán túl „steril”is, bár ahogy már írtam, valamennyit számít, a beállítható háttérkép.

4.Megkötések, rendszerkövetelmények

Ezt a pontot akár ki is hagyhatnám, ugyanis saját készülékekről lévén szó, valószínű optimalizálni tudják a részleteket.

5.Alkalmazásbolt

Az iOS alkalmazásboltja az AppStore épp a múlt héten érte a hatalmas 10 milliárdos letöltést. Ez az óriási szám is tükrözi a bolt sikerességét. Az operációs rendszerek alkalmazásboltjai közül itt található a legtöbb alkalmazás. Fizetős és ingyenes app-eket egyaránt találunk, amik között számottevő valóban nagyon hasznos lehet.

 

Web-fejlesztés logó

                                           

Összegzés

Összességben egy nagyon jó rendszerről van szó, ha van elég pénzük, akkor érdemes egy készülékbe befektetni. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilcom.blog.hu/api/trackback/id/tr362645026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása